HVORDAN KOMME SEG OVER EN VANSKELIG PERIODE

Et innlegg innlegg flere har etterspurt, og et innlegg jeg lenge har tenkt på å skrive er hvordan komme seg over en vanskelig periode. Selv om jeg er blogger og deler store deler av livet mitt, er det mye som skjer bak kulissene som ingen vet om. Når jeg skriver på bloggen at jeg har det tøft så er det som regel noe stort bak, og ikke en liten filleting som mange tror. Siden jeg velger å ikke skrive om det på bloggen, kan det av og til være vanskelig å blogge som normalt med antrekk og happy dayyysss. Akkurat nå har jeg det utrolig bra, misforstå meg rett! Det er fordi jeg har jobbet meg mot dit jeg er i dag, og fokusert på egen lykke hvert eneste våkne sekund. Det siste året har vært utrolig turbulent, med både samlivsbrudd, alvorlige sykdommer hos mine nærmeste og andre ting jeg helst skulle vært foruten. Men, sånn er livet og jeg kan ikke leve i fortiden. Her er mine beste råd mot å komme seg videre etter en vanskelig periode:

1. Kanskje viktigst av alt; prat om hva som er vanskelig. Det verste man kan gjøre er å holde ting inne i seg. Luft tankene dine, vær sårbar og få det UT. Jo mer man prater om det, jo mer ufarliggjør man situasjonen også. Jeg er egentlig en veldig privat person (tro det eller ei), så selvom jeg er for å prate om ting er jeg veldig selektiv i hvem jeg ønsker å prate med det om. Man trenger ikke lufte problemene sine for hele verden, men velg et par mennesker du stoler på og du kan ha skikkelige samtaler med.

2. Se på muligheter fremfor begrensninger. Hva kan du lære av situasjonen? Hva kan du ta med deg videre for å bli et sterkere og bedre menneske videre i livet? Prøv å ikke legg fokuset på alt det negative, selv om det er vanskelig å tenke positivt i en vanskelig periode.

3. Ikke lev i fortiden. Gjort er gjort, og fortid er fortid. Det er så lett å tenke «om jeg bare hadde gjort ditt eller datt annerledes…». NEI, SLUTT! Det er ingenting man kan gjøre, annet enn å tenke fremover. Livet blir ikke alltid slik man har sett for seg, og det er ikke noe poeng i å bruke energi på ting man ikke kan gjøre noe med.

4. Ikke syns synd på deg selv. Man kommer ingen vei, og iallfall ikke videre i livet av å tenke «stakkars meg», eller å klandre på alle andre rundt seg. Vær sterk, og tenk at dette kommer til å gå over etterhvert, og at dette klarer du.

4. Le. Masse. Høyt! Omgi deg med mennesker som vil deg vel og som får deg til å le. Latter får kroppen til å produsere endorfiner, noe som alltid hjelper. Det viktigste for meg etter en tøff hendelse er at vennene mine ikke skal behandle meg som et offer, eller at det skal bli en sympati-fest. Etter jeg føler meg «ferdig pratet» om hva som har skjedd, vil jeg at ting skal tilbake til normalen. Jeg vil ikke få en påminnelse annenhver dag om «hvordan går det?:(((«. Da vil jeg komme meg videre, og ser på det vanskelige som et lukket kapittel i livet mitt.

5. Se på livet ditt som en serie av separate hendelser. Du har nok garantert flere gode opplevelser enn dårlige? Hvorfor skal da de dårlige ta over hverdagen din? Det er typisk oss mennesker å bruke en kjip opplevelse som «unnskyldning» for diverse oppførsel eller atferd. Jeg har lært mye det siste året, men det jeg sitter igjen med er at alt kommer til å bli bedre. Hver morgen bestemmer jeg meg for at dette skal bli en bra dag. Jeg lar det ikke ligge til tilfeldighetene. Jeg smiler, er hyggelig, åpen og gjør små ting som jeg vet gjør meg glad. Husk at lykke og tristhet ikke går hånd i hånd, man må velge hvilken side av skalaen man ønsker å være i livet, og jobbe med seg selv hver eneste dag. Noen dager er det lettere, andre dager trenger man å konsentrere seg litt mer.

Husk at ingenting varer for evig, og at alt ordner seg til slutt. Jeg lover ♥

2 kommentarer

  1. Godt skrevet og absolutt verdt å tenke på.

    1. Julia Nyland

      Tusen takk Thomas 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.